May 09, 2011

perlu ke aku ckp "hepy mother's day" kt mak aku..
ape la sngt klu aku wish pun..cm xda effect jer..HAHAHA*gelak jahat

aku sntiasa je ingt kt mak aku sbb :
  1. mak adalah mesin atm jika aku xda fulus
  2. mak adalah chef mom bila aku lapar
  3. mak adalah maid terbaik yg pernah aku ad
  4. mak adalah "doctor" bila aku demam tahap hingus meleleh
  5. mak adalah pakar kecantikan bila aku rse xbpe cntik.*btw aku mmg cantik."natural beauty"
  6. mak adalah ibu,dialah juga bapa kpd anak2 nya
  7. mak adalah pe"NASIHAT" tegar kt aku*tp xpnah nk dgr ckp pn
  8. mak adalah "QUEEN OF MY HEART"..

sbnrnye belambak jasa2 mak aku kt aku n adik aku..
selama 15 taon lebih mak aku kerja keras dr pg ke mlm nk bg ank die cukup makan..
tp pangai ank2 die yg boros tu cm SIAL..*terasa la ko diri sndri..

kadang2 aku tergelak sndri bila dgr mak aku bebel..
tyme xbole bla punye bisng tyme dpt taw jantung aku ad saluran bocor..
aku chill jer..haha..*dlm aty.."perghhhhh..da dekat je ajal aku".haha.

aku panas aty gak tyme akak nurse kt ospital uh ckp...
nurse: adik,bia btol nie..kne kuarantin ni..kne cepat2 bedah..bahaya..
aku  : *dgn muka xbersalah*..laa..sy yg kne ni ke,akk yg kne..doktor ckp xda ppe pn..
nurse: ko bia btol dik..
aku  : aishhh...die da ckp dismiss da..bole dibiarkn smpai ajal sy smpai..*fine,ni aku tipu..

bler cter kt mak..wallahwehh..melenting klung klang klung klang.!
sume xkne..HAHAHAHAHA..*gelak puas*..
tp natijahnye sngt malang kt aku..lepas tu aku kne kuarantin mkn oat je memanjang ngn mkn sayur..
yekk!bosan...sabo je laa.!!*walaupn bocor tu ad lg..mnx2 la hidup aku ni lame skit*..

klu nk cter pasal mak nie smpai besok pun blom tentu abes..
bnyk gilerr..tambah2 lagi dgn aku yg ske makan nie..HIHI!
*mcm korunk xske makan jer*.  :D
nk dipendek kn cter..hari hari aku adalah hari hari mengidam...

aku :    mak,abg mengidam ini laa..itu laa...lalalalalalala
mak:    bnyk la ko punye ngidam..jgn ngade2..
besok..aikkk...da ad bwh tudung saji..HEHE..
*sayang la sama mak*..

aku pn kadang2 xpaham ngn mak aku nie..fokus bebenoorrrr..!!
takut gak aku dibuetnyewww..
dr pg smpai ptg p keje kt pasaraya jerr..*keje biasa2 je..
mlm dok jait jala ikan..
tu lah kehidupan mak aku dr aku kecik smpai aku besar dan bertambah besar tp umo tetap sme..
itulah pengorbanan mak aku yg aku rse TUHAN sje yg mampu membalas nya..
aku janji xkn sia2kn semua nie..hehe..

aku da cukup rse kaya da dgn ape yg aku ad skrg..walaupn sbnrnye xkaya mana pn..propa je lebey...
fine laa...ye lahh..aku mampu ad ape yg aku nk..kaya la tu kn..
tp korunk pkir laa...duet mak aku tu...yg korunk duk ckp miskin la ape la..xda duet la ape laa..
nk kaya cm aku,keje laa cm mak aku punye keje..hahahahahahaahahaha..*guling2*..
*aku duk uma goyang kaki*.

klu nk ikut kn..ape yg aku mnx xpernah la xdpt.mesty dpt punye..*biasalah ank manja mak..
pale bana mung..haha..klu aku mnx ps3 mmg la xdpt vongok..!!hahahaha
perghhh..mak aku ni terbaik laa..
dlu tyme ayah aku ad..aku pnah mengaruk2 nk mainan kt ayah aku...xpasal2 ayah aku kuar tali pinggang..
dem dem dem..hahahahahahahahahaha...
menari2 simfoni menari la aku dibuatnye sbb sesah ngn ayah..hahahahahaha..
aku manja beb ngn ayah aku dlu..
ad ke patut adik aku yg baru bpe bulan kne sepak ngn aku sbb jeles tngok die dgn ayah aku..
HAHAHAHAHAHAH..*gelak riang ria komflekks*..

mak aku selalu pesan blaja rajin2..aku pn xtaw..ye ke aku blaja rajin2..?
hahahahahahahahahaha..
aku: mak,cmne nie result teruk..adoi..pasrah je la pasnie..
mak :   klu xfailed xpe laa..klu failed,blja tmpt lain..
aku  :   HAHAHAHAH*gelak tnpa bunyi
mak :   mak xkesah pn ko nk jd ape,aslkn ko jd manusia..bia berguna ckit.
*fine..tacink*

oleh itu,
hargailah ibu anda selagi mereka masih hidup..
bkn susah pn..senang jerr..
jgn buat mereka susah ati ngn kite..
gembirakn lah mereka dgn berita2 gembira..
hihihihihi..
selamat hari ibu..



wassalam..:)

13 comments:

  1. adi..len kali jgn buat citer sedih lagi bole x?aku memang x suka bab2 menangis ni..(salah sendiri gi baca watpe?)..ko memang hebat menulis!aku x taw camne nak hebat cam ko..nanti dah berjaya jgn lupakan aku ye!

    ReplyDelete
  2. alahai jgn nanges..hahahahaha..
    bajet giler la manusia nie...
    len kali tulis nme..
    panas ati aku jer..hahahaha

    ReplyDelete
  3. adi thanx sebab buatkan aku nanges

    ReplyDelete
  4. kalo aku tulis name dah x seronok nanti..teruskan menulis..

    ReplyDelete
  5. jarang jumpe laki yang suka mengexpresskan feeling dia. tengs makcik coz sudi melahirkan dan jaga kawan saya ni. dia memang degil ye makcik?

    haha adi gambar bawah sekali macam dafi

    ReplyDelete
  6. ZAYED..::JGN nk bajet nanges la kn..thnx baca ensem..bg link blog ko..aku dok cri xjumpa..

    peyuz::aku expresskn yg btol je..yg xbtol aku propakn jer..thnx peyuz...
    aku mmg dafi..dafi je tiru aku..hahah

    ReplyDelete
  7. asal aku je yg x nangis?

    dgr tu? study rajin2!

    ReplyDelete
  8. isha xda perasaan..hahahhaha...
    thnx isha..ko pn jugak..da kt lua negara jgn lupa kt aku..T_T

    ReplyDelete
  9. Mothers Day!! uhuk3.. sdeyh3.. :')

    ReplyDelete
  10. Hai abg panda. Hahahahahahahahaha :)

    ReplyDelete
  11. muehehehhe~adi anak manje!!!
    muahahahah!btw,,sib baik ak TERbaca post ni.sbb da trbongkar la 'rahsia' yg kau nk rhsiekan sgt dr ak.muahahaha

    p/s:patotla kuat tacink mamat ni..

    ReplyDelete